Το τρίτο κουδούνι – Θεατρική ομάδα ΤΕΙ Αθήνας

« το τρίτο κουδούνι »

Αρχίσαμε το 2004 με αγάπη και λαχτάρα, να δημιουργήσουμε Θεατρική ομάδα στο ΤΕΙ της Αθήνας, ο Σπύρος Ντζουροπάνος ΕΤΠ τότε στο τμήμα Τοπογραφίας, η Κέλλυ Πρωίου σπουδάστρια στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο Μιχάλης Τοπαλούδης και ο Άντι Μουράτι, σπουδαστές στο τμήμα Ηλεκρονικής κι εγώ που ήθελα να κάνω το σκηνοθέτη, αφού ο τότε Πρόεδρος του Ιδρύματος, Καλκάνης Γεώργιος, μου είχε αναθέσει με απόφασή του, το ρόλο του υπεύθυνου της Θεατρικής Ομάδας.

Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε το ΤΕΙ Αθήνας, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη των μελών της κοινότητας, όσο και στην κοινωνία γενικότερα, μέσα από την Υποκριτική Τέχνη με θεατρικές παραστάσεις.

Κοιτάμε πίσω και βλέπουμε σπουδαία έργα που ανεβάσαμε στις θεατρικές σκηνές Δήμων, σε Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, στο ΤΕΙ Αθήνας.

Κάναμε πολλούς θεατές, να γελάσουν και να συγκινηθούν, χρειάστηκε πολλές φορές να βγούμε στη σκηνή, στο τέλος μιας παράστασης, μιας και το χειροκρότημα του κοινού το απαιτούσε. Νοιώσαμε την αγωνία, την ανασφάλεια, την κάθαρση, στα παρασκήνια και πάνω στη σκηνή΄γνωριστήκαμε μεταξύ μας, γνωρίσαμε τους εαυτούς μας, από πέντε που ξεκινήσαμε, γίναμε μια παρέα με πάνω από ογδόντα φίλους, που μας ένωσε η αγάπη για το θέατρο και η ανάγκη να εκφραστούμε μέσα από αυτό. Πολλοί τώρα σπουδάζουν Υποκριτική σε Δραματικές σχολές, με το όνειρο να γίνουν επαγγελματίες ηθοποιοί.

Πρέπει να αναφέρουμε τη στήριξη της διοίκησης του Ιδρύματος, όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τον τέως Πρόεδρο Νίνο Δημήτριο, που στάθηκε συμπαραστάτης σε όλες μας τις προσπάθειες, καθώς και τον τωρινό Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας κ. Μπρατάκο Μιχάλη, που μας έχει δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή του.

Έργα που έχουμε ανεβάσει

"Η Αρκούδα" του Άντον Τσέχωφ, "Το πανηγύρι", "Η Ψεύτρα" και "Το φάντασμα της Μασσαλίας" του Ζαν Κοκτώ, "Μίλα μου σαν τη βροχή" του Τένεσι Ουίλιαμς, "Ο Ζητιάνος η το ψόφιο σκυλί" και "Η Εβραία" του Μπέρτολτ Μπρέχτ, "Ευτυχισμένος ο Παλιός Χρόνος" του Γιώργου Τσακίρη, "Γιάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν" του Ερρίκου Ίψεν, "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη, "Ο Αρχοντοχωριάτης" του Μολιέρου, "Αντιγόνη" και "Οιδίπους τύραννος" του Σοφοκλή, "Η Τελετή" του Παύλου Μάτεσι, "Ο Έμπορος της Βενετίας" του Σαίξπηρ, "Θαυμαστή μπαλωματού" του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Οι συμμετοχές μας

Στην 3η, 5η, 6η, 7η, 8η, 9η, 10η & 11η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Φοιτητικού Θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.
Στο 2ο, 3ο, 5ο, 6ο & 8ο, 11ο & 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φοιτητικών Θεατρικών Ομάδων.
Στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το AIDS το 2007.
Στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας το 2009 & 2010.
Στις "Πολιτιστικές Διαδρομές" του Δήμου Αιγάλεω, από το 2004 έως και το 2012.
Στις ¨Γιορτές Γειτονιάς" του Δήμου Αγίων Αναργύρων το 2010 & 2011.
Στο Φεστιβάλ Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου 2010 & 2011.
Στο Δήμο Δυτικής Αχαϊας και στο Δήμο Μεγαλόπολης το 2011 & 2012.
Στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κυτταρομετρίας (18 Μαίου 2012).
Στον "Πολιτιστικό Σεπτέμβρη" του Δήμου Ιλίου το 2012.
Στον Πολυχώρο "Άννα Μαρία Καλουτά" του Δήμου Αθηναίων το 2009, 10 & 11.
Στις "Ιωνικές μέρες" του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής το 2013.
"Βραβρώνεια" του Δήμου Αρτέμιδας το 2012.
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Σπάτων & Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κερατσινίου το 2014.

Τηλέφωνο: 

+30-2105385127