Εθελοντική δράση «Εύδοξος+» για την ανταλλαγή ακαδημαϊκών συγγραμμάτων

Εθελοντική Ομάδα: 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εύδοξος» για την ηλεκτρονική παραγγελία συγγραμμάτων, υλοποιείται φέτος η νέα δράση «Εύδοξος+» για την ανταλλαγή χρησιμοποιημένων συγγραμμάτων μεταξύ φοιτητών του ίδιου Τμήματος.

Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμαμέσω του οποίου φοιτητές μπορούν να διαθέτουν σε συμφοιτητές τους τα συγγράμματα παλαιότερων ετών, που δεν  χρειάζονται  πλέον για τις σπουδές τους, με πλεονεκτήματα για τους ίδιους και για τα Ιδρύματα.

Με την έναρξη διανομής των συγγραμμάτων, στις 24/10/2011, κάθε φοιτητής μπορεί να επιλέξει εάν θα παραγγείλει  νέο σύγγραμμα μέσω τουhttp://eudoxus.gr/ ή θα διαλέξει ένα χρησιμοποιημένο, μέσω τουhttps://service.eudoxus.gr/student/#eudoxusplus,  εφόσον είναι διαθέσιμο από συμφοιτητές του.

Οι φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κερδίζουν πιστωτικές μονάδες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τη δωρεάν απόκτηση επιπλέον συγγραμμάτων, ενώ στο τέλος του εξαμήνου θα συμμετέχουν σε ηλεκτρονική κλήρωση για την απόκτηση ψηφιακών συσκευών και υπηρεσιών ευρυζωνικότητας. Όλοι οι ενεργοί φοιτητές λαμβάνουν από σήμερα ενημερωτικό υλικό με αναλυτικές οδηγίες.

Η συγκεκριμένη εθελοντική δράση, που εφαρμόζεται σε πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων,  έχει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη και αναδεικνύει τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

Κατηγορία: 

Λέξεις-κλειδιά: 

Ημερομηνίες και ώρες: 

Σάββατο, 1. Ιανουάριος 2011 - 8:00 με Τετάρτη, 29. Φεβρουάριος 2012 - 8:00

Διεύθυνση τέλεσης: 

Αγ. Σπυρίδωνος
ΤΚ 12243
  • Δήμος Αιγάλεω
    Νομός Αττικής-Δυτικού Τομέα Αθηνών